maanantai 17. joulukuuta 2012

PIPPURIPIHVI SAVUCHILIKASTIKKEELLA




4 hlö:lle

AINEKSET:

4 naudan ulkofilepihviä a´150 - 250 g
3 rkl voita
3 rkl rypsiöljyä
suolaa
pippurisekoitusta

1 rkl voita
1 rkl rypsiöljyä
1 - 2 Ramiro paprikaa pilkottuna
3 - 4 rkl Tannisen Chilinen Savustettua kastiketta
1,5 dl kermaa
10 perunaa viipaloituna
4 rkl rypsiöljyä
1 - 2 punasipulia suikaloituna
6 - 8 valkosipulinkynttä  pilkottuna (tai reilumminkin)
n. 1 - 2 tl suolaa
1 rkl Tannisen Chilinen Vahvaa kastiketta
1 - 2 rkl ruohosipulisilppua 

VALMISTUS:

Ota pihvit huoneen lämpöön vähintään tuntia ennen paistamista. 

Laita perunat paistumaan pannulle rypsiöljyyn ja lisää n. 5 minuutin kuluttua punasipuli. Kääntele välillä varovasti niin etteivät perunat hajoa. Lisää valkosipuli, suola sekä Tannisen Chilinen Vahva kastike n. 5 minuutin kuluttua. Lisää ruohosipulisilppu ja  anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla kunnes perunat ovat kypsiä. 

Laita pannulle rypsiöljy-voiseos sekä pilkotut paprikat. Lisää n. 5 minuutin kuluttua Tannisen Chilinen Savustettu kastike sekä kerma. Kiehauta kastike kevyesti kokoon (n. 10 minuuttia). 

Kuumenna pannu ja lisää voi-rypsiöljyseos. Anna kevyesti ruskistua ja lisää pihvit. Paista n. 2 - 3 minuuttia per puoli, riippuen pihvin paksuudesta sekä halutusta kypsyysasteesta. Kun käännät pihvin, mausta paistettu puoli suolalla ja pippurilla. Anna pihvien vetäytyä n. 5 minuuttia ennen tarjoilua paistinpannulla tai uunissa n. 100 C:ssa. 

Asettele annokset lautaselle  ja  nauti antaumuksella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti