perjantai 8. helmikuuta 2013

MAALAISLIHAPULLAT PEKONI-VALKOSIPULIHÖYSTÖLLÄ







4 hlö:lle
 
AINEKSET:

Lihapullat:
800 g paistijauhelihaa
1 plo Tannisen Chilinen Pastakastiketta
1 dl pellavansiemenrouhetta
1 rkl suolaa
3 munaa
1 - 2 tl mustapippurijauhetta

Pekoni-valkosipulihöystö:
200 g pekonia
n.  15 valkosipulinkynttä kuorittuna
5 tl Tannisen Chilinen Vahvaa kastiketta
1/2 dl Tannisen Chilinen Paprikasalaatinkastiketta
Hyppysellinen suolaa

VALMISTUS:

Sekoita lihapullataikinan muut aineet paitsi jauheliha ja anna turvota kulhossa n. 20 minuuttia.
Lisää jauheliha ja vaivaa taikinaan sitko. Laita jääkaappiin n. 15 minuutiksi.
Leivo taikinasta suurehkoja pullia ja laita leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.
Kuumenna paistinpannu ja laita pannulle kuoritut valkosipulinkynnet. Pilko pekoni kynsien sekaan ja paista miedolla lämmöllä n. 20 minuuttia. Mausta seos chilikastikkeilla ja suolalla ja paista vielä n. 5 minuuttia.
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti