keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

KARITSAN KAREET MASCARPONEVAAHDOLLA





Perinteinen pääsiäisherkku lammas valmistuu myös helposti ja vaivattomasti - mutta kuitenkin maukkaan vastustamattomaksi!

4 hlö:lle

AINEKSET:

KARITSA:
n. 1 1/2 - 2 kg karitsan karetta
2 rkl suolaa
4 rkl Tannisen Chilinen Savustettua kastiketta

MASCARPONEVAAHTO:
200 g mascarponejuustoa
5 valkosipulinkynttä
1 rkl Tannisen Chilinen Lempeää kastiketta
1 tl suolaa
3 rkl vaaleaa siirappia
1/2 nippua tuoretta minttua

RIISI:
villiriisiä tai vastaavaa 4 henkilölle
1 rkl suolaa
1 dl Tannisen Chilinen Paprikasalaattikastiketta

VALMISTUS:

Levitä karitsan pintaan Savuchilikastike ja suola. Anna maustua huoneenlämmössä puoli tuntia.
Grillaa karitsan pinta kiinni ja siirrä uuniin n. 180
C 10 - 15 minuutiksi, kunnes karitsa on rosé.
Keitä riisi ohjeen mukaan, valuta kuivaksi ja lisää Paprikasalaattikastike.
Sekoita mikserissä mascarponevaahdon ainekset ja laita jääkaappiin.
Asettele riisi ja karitsan kareet annoksiksi lautasille, pursota annokseen mascarponevaahtoa ja koristele esimerkiksi mintulla tai minttuöljyllä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti