keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

PEKONINEN CHILIPORKKANAKEITTO




Tämä pehmeän täyteläinen keitto sopii mitä parhaiten pääsiäispöydän alkupalaksi tai ulkoilupäivän lämpöiseksi lounaaksi.

4 hlö:lle

AINEKSET:

6 porkkanaa
5 - 8 retiisiä
3 valkosipulinkynttä
2 sipulia
500 g pekonia
1 dl turkkilaista jogurttia
2 tl Tannisen Chilinen Vahvaa Chilikastiketta
1 tl suolaa

VALMISTUS:

Laita pekoni pannulle miedolle lämmölle.
Keitä porkkanat, retiisit, valkosipulit ja sipulit kypsäksi suolatussa vedessä.
Ota 2/3 pekonista pois pannulta ja paista loput tumman rapeiksi. Ota tummat pekonit pannulta talouspaperin päälle kuivumaan. Rouhi pekoni.
Laita kaikki aineet (paitsi tummat pekonit) tehosekoittimeen ja kuohkeuta reilusti. Siirrä keitto takaisin kattilaan, lämmitä ja annostele lautasille juuri ennen tarjoilua. Koristele tummalla pekonirouheella. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti