sunnuntai 17. marraskuuta 2013

KARITSAN JAUHELIHAPIHVIT, KASVISLETUT JA MUSTAMAKKARAKASTIKE




4 hlö:lle

Karitsan jauhelihapihvit

AINEKSET:

n. 1 kg karitsan jauhelihaa (tai naudan jauhelihaa)
4 munaa
2 rkl Tannisen Chilinen Hunajaista Valkosipulihilloketta
1 rkl yrttisuolaa
1 tl kuivattua minttua
1/2 tl kanelijauhetta

VALMISTUS:

Vaivaa kaikki aineet keskenään massaksi ja tee siitä jauhelihapihvejä. Paista n. 15 min. 200 C uunissa. 

Kasvisletut

AINEKSET:

1 keskikokoinen nauris
7 keskikokoista porkkanaa
1 iso sipuli
10 keskikokoista jauhoista perunaa
4 munaa
2 rkl Tannisen Chilinen Hunajaista Valkosipulihilloketta
1 rkl Tannisen Chilinen Lempeää kastiketta
1 rkl hienoa merisuolaa
1/2 tl kuivattua minttua
1 rkl sokeria
1 dl vääksyn myllyn lettujauhoa (tai 75 % vehnäjauhoa ja 25 % ohrajauhoa)

VALMISTUS:

Paloittele nauris ja laita kiehuvaan veteen, paloittele porkkanat ja laita nauristen kanssa kiehuvaan veteen, paloittele sipuli ja laita kiehuvaan veteen, paloittele perunat ja laita ne viimeisenä kiehuvaan veteen.
Keitä kasvikset melkein kypsiksi, valuta vesi hyvin pois ja laita kasvikset ja muut aineet tehosekoittimeen. Soseuta seos ja anna sen tekeytyä n. 10 - 15 min. Paista runsaassa voissa miedolla lämmöllä pieniä lettuja. 

Mustamakkarakastike

AINEKSET:

200 g pekonia
400 g mustaa makkaraa
2 rkl Tannisen Chilinen Savustettua Valkosipulihilloketta
1/2 tl mustapippurijauhetta
1 tl sokeria
1/2 tl kanelia
2 dl kermaa
1/2 tl kuivattua minttua
suolaa ja vettä tarpeen mukaan (vettä jos kastike jää liian paksuksi)
 
VALMISTUS:

Paista pekoni miedolla lämmöllä rapeaksi. Laita kaikki aineet tehosekoittimeen ja hienonna. Siirrä kastike kattilaan ja lämmitä.

Kokoa annokset lautasille (annokseen sopii lisukkeeksi Tannisen Chilinen Punajuurihilloke) ja tarjoile onnekkaille ruokailijoille!
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti