maanantai 17. joulukuuta 2012

POSSUN FILEETÄ SUKLAACHILIJUUREKSILLA




4 hlö:lle

KASTIKE:
2 - 3 valkosipulin kynttä pilkottuna
1 - 2 salottisipulia pilkottuna
5 rkl Tannisen Chilinen Paprikasalaattikastiketta
1 tl sokeria
1/2 tl suolaa
1 1/2 dl Turkkilaista jogurttia
1 ruukku rakuunaa pilkottuna, erota hieman koristeeksi

SUKLAACHILIJUUREKSET:
n. 200 g naurista
n. 200 g palsternakkaa
n. 200 g lanttua
n. 200 g porkkanaa
1 iso punasipuli
2 salottisipulia
2 - 4 kynttä valkosipulia
50 g voita
1 dl Tannisen Chilinen Suklaakastiketta
1 tl hienoa merisuolaa
1 rkl hunajaa
1/4 tl mustapippuria

POSSUN FILEE:
1 iso possun sisäfilee (n. 800 g) kalvotettuna
voita ja rypsiöljyä paistamiseen
1 tl suolaa
4 rkl Tannisen Chilinen Suklaakastiketta
1/4 tl mustapippuria

VALMISTUS:

Sekoita kastike ainekset ja laita jääkaappiin. 

Pilko juurekset reilunkokoisiksi paloiksi ja laita pataan kypsymään voin kanssa n. 5 minuutiksi. Pilko tällä välin sipulit ja lisää pataan muiden aineiden kanssa. Laita kansi päälle ja pata uuniin n. 45 minuutiksi 150 asteeseen. 

Paista possun filee kauniin ruskeaksi voi-rypsiöljyseoksessa. Nosta filee foliolle, mausta suolalla, pippurilla sekä suklaa kastikkeella ja kääri filee tiukaksi paketiksi. Laita filee padan viereen uuniin n. 30 minuutiksi.
Asettele ruoka lautaselle oman maun mukaan ja nautiskele syksyn upeasta juuressadosta suklaisten aromien kera!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti